CDA Weesp

CDA wil duidelijkheid. Stop met plannen crematorium Landscroon

Samen met D66 heeft het CDA een voorstel (amendement) ingediend om tijdens de raadsvergadering van 8 februari a.s. duidelijkheid te verschaffen over de crematoriumplannen op Landscroon. Kern van dit voorstel is; Stoppen met plannen over het bouwen van een crematorium, ga voor de korte termijn onderhouden en maak beleid voor de toekomst.
Een crematorium op Landscroon is gewoon onmogelijk!
Het CDA is altijd al kritisch geweest om op Landscroon een crematorium te vestigen. Niet dat het CDA tegen de vestiging van een crematorium in Weesp is! Maar op een postzegellocatie een crematorium bouwen is gewoon onmogelijk. De oude begraafplaats is ingesloten door een winterberging van een watersportvereniging, een scheepswerf, het scheidingsstation van de GAD, Karwei, een garagebedrijf, veel woningen aan de Korte Muiderweg en Leeuwenveld plus binnenkort een polikliniek van Ter Gooi ziekenhuizen. Deze positionering is niet nieuw vandaar dat het CDA afgelopen zomer het uitvoeren van “de Verkenning Crematorium Landscroon” niet nodig vond. Zonde van de kosten  voor een onderzoek.
  • Gelukkig spreken nu velen zich uit dat wat niet past ook nooit gaat passen. Argumenten zoals verkeerstechnische problemen met zoveel functionaliteiten in dit gebied, het verstoren van verdrietige momenten van afscheid door bedrijfsgeluiden en de industriële omgeving is weinig respectvol bij een laatste afscheid. Bij ruimtelijke ordening moet je soms als overheid ook gaan ordenen.
  • De financiële onderbouwing is vanaf het begin niet aanwezig geweest en zelfs de factoren op basis waar mee gerekend diende te worden ontbraken.
  • Uit de reacties van de bewoners bleek dat de toegezegde participatie en bewonersbijeenkomsten met de directe omgeving veel te kleinschalig was uitgevoerd. Het positieve beeld uit het onderzoek en van het college werd zeker niet door de inwoners gedeeld.
  • Het verstoren van de begraafplaats Landscroon als een historisch waardevolle plek en de aantasting van de natuur die in dit verstilde park is ontstaan is niet gewenst.
Laat Landscroon de begraafplaats Landscroon! Pleeg onderhoud voor natuur en ten behoeve van veiligheid en begaanbaar en ontwikkel een visie met voor de toekomst. Wel op een wijze dat dit bijzondere stukje Weesp veilig gesteld kan worden voor de toekomst!

Like ons op Facebook