CDA Weesp

Investeer in een veilige straat! Geen geld voor Fun in de gracht! 

20140417 153241In de begroting 2017 staat een voorstel van het Weesper college om minimaal 500.000 euro te gaan besteden voor het verhogen van de Slijkstraatbrug. In het idee (nog geen plan gezien) maakt deze investering een hogere doorvaarthoogte en dus het invaren van de gracht mogelijk. Het is overigens ook al apart dat de raad 5 ton moet accorderen zonder een uitgewerkt plan.
Het CDA heeft al een aantal vragen gesteld. Het beeld over dit grote bedrag wordt een beetje gekleurd door vooral de jaarlijkse kapitaallasten van 30 duizend te noemen en voor 2017 zelfs maar 7000 euro. Valt mee als je het vlug zegt. Overigens kun je als gemeente dan nog steeds vele jaren deze 30 duizend euro niet aan andere zaken uitgeven. Heel veel geld voor alleen maar sloepen in de Oudegracht.
Zonder sloepen blijft het rustieke beeld van de Oudegracht met waterlelies en op zijn tijd ook Kunst in de Gracht, misschien wel een sterker verkoopargument voor Weesp. Het vage plan met geen inzicht in effecten, beheersmaatregelen, overlast met verbouwen van de Slijkstraatbrug, enz. is naar ons idee het verkeerd prioriteren met een grote investering. Investeren in de openbare ruimte is de laatste jaren steeds minder gebeurd. Omdat er geen geld genoeg was. Nu klots blijkbaar het geld tegen de plinten of nog beter tegen de kademuren van de Oudegracht. Het CDA vraagt het College geef meer geld uit te geven voor het beter kunnen lopen, rollen en fietsen in Weesp . Onderhoud van bestrating en vooral ook van stoepen. Als er toch 500.000 euro geïnvesteerd moet worden in Weesp dan maar in het verhogen van de verkeersveiligheid. Liever 5 ton uitgeven aan bijvoorbeeld de oversteek naar Leeuwenveld of de kruising op de Amstellandlaan. Het is dan een investering voor vele jongere en oudere fietsende Weespers, Weespers met een rollator of kinderwagen of gewoon van Weesper schoonheid genietende passanten.

Like ons op Facebook