CDA Weesp

Verbetering situatie voor voetgangers op Achtergracht !

fietsen achtergracht

Maak van 3 parkeerplaatsen voor auto’s meer ruimte voor fietsparkeren op de Achtergracht. Tijdens de bespreking van de begroting is het CDA voorstel om snel de situatie op de Achtergracht te verbeteren door bijna de gehele raad gevolgd.

Het CDA blijft aandacht vragen voor Weespers die zich lopend wel of niet met rollators, kinderwagens en scootmobielen door Weesp verplaatsen. Slechte doorgangen en slechte kwaliteit van de stoepen blijven naar de mening van het CDA onderbelicht.

Inventarisaties van schoolroutes en fietsknelpunten zijn nuttig maar het CDA heeft al eerder aan het college een aantal concretere suggesties gedaan. Inventariseren is goed maar praktische snelle oplossingen realiseren moet ook. Binnen budget van onderhoud moet het mogelijk zijn om via het inleveren van 3 parkeerplaatsen een veel betere situatie te realiseren. Je kunt blijven praten over het terrein naast de supermarkt maar dat is nu eenmaal geen eigendom van de gemeente. Het duurt al veel te lang.

Voor tijdelijk laden en lossen van AH tijdens de bouw werden er ook voor een lange periode parkeerplaatsen vrij gemaakt. Het blijft rond AH aan de Achtergracht rommelig en een slechte doorgang. Los het praktisch op met de 3 parkeerplaatsen recht voor de ingang. Soms moet je niet naar de toekomst kijken maar vandaag gewoon iets gaan doen. Een oplossing zou in ieder geval een bonus zijn voor oudere en minder mobiele Weespers. Na het besluit van de raad heeft het college toegezegd om het snel te gaan realiseren. 

Like ons op Facebook